11 жени са убити в България от началото на 2023 г

0

11 жени са убити в България от началото на 2023 г. Зловещата статистика показва как проблемът с домашното насилие у нас нараства.

Първата жертва за годината е 82-годишна жена от село Щръклево. Тя е намерена мъртва в къщата си на 2 януари от сина си. За убийството й е задържан 18-годишният Светлин. Следобеда на 1 януари той влязъл в дома на възрастната жена, изнасилил я и я убил. Той живеел в съседство и се познавал с 82-годишната жертва, затова и нямало следа от влизане с взлом.

На 1 януари 21-годишна жена от Варна е обявена за издирване от близките си. По-късно е задържан приятелят й, който признал, че е убил жената и посочил къде се намира тялото й – в шахта в града.

Трета за месец януари и годината е 62-годишна жена от Враца, която е наръгана няколко пъти от зет си. Съседите чули скандала между двамата, но никой от тях не реагирал и не извикал полиция. Едва на сутринта разбрали, че Пепа е била заклана.

В началото на февруари 49-годишна жена от плевенското село Божурица е убита в дома си. Сигнал за сбиване в къщата е подаден в полицията в 03:20 ч. Униформените, които пристигнали на адреса открили убитата жена и трима пострадали – двама младежи на 17 и 25 г. и 45-годишен мъж. В ареста са оставени четиримата, които са нахлули в дома на жената. Те са на 22 г., 20 г., 29 г. и 36 г. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.