13 дни блокади: Миньори и енергетици вдигат национален протест

0

Миньорите и енергетиците, които продължават пътните блокади в Старозагорско вече 13 дни, подготвят и национален протест за утре. Те отново ще поискат Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони да бъдат изтеглени от Европейската комисия.

Блокирани продължават да бъдат автомагистрала „Тракия“ край Стара Загора, Проходът на Републиката и Подбалканският път край Гурково, както и пътя Раднево – Нова Загора. Затворен за движение в района на автомагистрала „Тракия“ и пътя Стара Загора – Димитровград. Стойно Тенев председател на синдикалната организация на КНСБ в рудник 3 потвърди, че протестиращите са непоклатими в исканията си.

„Исканията си остават. Оставаме на магистралата за неопределено време. Ние сами ще решим какво ще правим. Работим по въпроса за ефективни действия с необходимите документи. Трябва да бъде консултирано с юристите, коментира той.

За 12 октомври е обявен национален протест, с който заетите в комплекс „Марица изток“ се обръщат за подкрепа към хората от цялата страна и региона на Маришкия басейн.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.