(18+) Детето на тиктокъра Мако Крал с изгаряния от цигара по лицето

0

Прокуратурата в Кърджали се самосезира по публикации в медиите и започна проверка на случай за упражнено насилие спрямо малолетно дете – момче. Детето вече е изведено от семейството.

Според медийната публикация в разпространяваното в социалната мрежа „TikTok“ видео се твърди, че 4-годишното дете е син на мъж от Кърджали, подвизаващ се като тиктокър с прозвището „Мако Крал“. В кадрите мъжът, говорещ на турски език, обяснява как нараняванията са причинени от майката на детето – Елиф. Публикувана е и снимка на дете с рани по едната буза на лицето, наподобяващи изгаряне с цигара. В описанието на видеото се твърди, че майката също е имала публикуван видеоклип, на който е била пияна и също е имала изгаряния от цигара по ръцете си.

Видеото вече е свалено. Наблюдаващият прокурор е разпоредил незабавно да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства около случая. Изпратено е запитване и до Държавна агенция за закрила на детето, от където се очаква становище.

Семейството живее по пътя за Калинка. Има три деца. За случая са уведомени социалните и Агенцията за закрила на детето.

Детето е изведено от дома, съобщи  директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Цветомир Хаджиев пред БТА. Той уточни само, че мярката е спрямо повече от едно дете.

„Реагирахме веднага. По случая бе извършена проверка, както и посещение в дома. С оглед интересите на децата е преценено, че те трябва да бъдат изведени и да им бъде оказана закрила“, обясни Цветомир Хаджиев. Той допълни, че в зависимост от резултатите от назначените проверки ще бъдат предприети последващи действия.

Видеото с нараненото детето предизвика сериозен отзвук в социалните мрежи. Коментиращи на български и на турски език дават разнопосочна информация дали травмите са били нанесени от майка, баща, роднина или от друго дете. Едва ли става дума за самонараняване, категорични са всички.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.