Арестуваха кандидат-кмет на Дупница! Методи Захаринов има присъда за валшива валута

0

Задържан е Методи Захаринов, издигнат от инициативен комитет за кмет на Дупница на предстоящите местни избори. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова.

Задържането на независимия кандидат Методи Захаринов става след решение на Централната избирателна комисия от сряда.

Арестът е във връзка с постъпило уведомление от Областната дирекция на МВР – Кюстендил, че в Шенгенската информационна система е въведен сигнал от Гърция за международно издирване на българския гражданин Методи Захаринов. Той има влязла в сила присъда за ползване на фалшива евро валута през 2014 година.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“, каза прокурор Сиракова. Тя уточни, че съдът ще реши кога ще бъде насрочено съдебното заседание.

Общо девет са кандидатите за кмет на община Дупница. Останалите са Първан Дангов (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ), настоящият кмет Методи Чимев (ГЕРБ), Катя Димитрова (Има Такъв Народ), Милен Попов (СДС), бившият кмет на общината Панчо Панайотов (Ние Идваме), Иво Ников (Продължаваме промяната – Демократична България), Костадин Костадинов (Консерватилно обединение на десницата-ВМРО-Български възход) и още един бивш кмет на дупница в периода 2007 – 2011 г. Атанас Янев, издигнат от инициативен комитет.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.