Арестуваният кмет надъхва протеста пред МВР-Добрич

0

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров излезе от Първо Районно управление на полицията в Добрич при протестиращите в негова подкрепа. Той бе посрещнат от бурни аплодисменти, с викове „Свобода!“ и „Браво, Вальо!“

Димитров отказа коментар пред медиите, като уточни, че предстои да бъде разпитан. „Заради всички тези хора тук си заслужава да се борим“, каза кметът.

Придружен от адвоката си Милен Янков, кметът на Генерал Тошево влезе в Следствената служба, която се намира в същата сграда.

Тази сутрин протест в подкрепа на кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров събра пред Областната дирекция на МВР  членове на общинската структура на БСП – Генерал Тошево и граждани. Според протестиращите той е най-почтеният кмет, който общината е имала.

Валентин Димитров бе арестуван вчера по искане на офиса на Службата на Европейския главен прокурор в София. Арестът е във връзка с разследване за измами със субсидии, свързани с проект за увеличаване на енергийната ефективност на социални жилища, съобщи на сайта си Европейската прокуратура.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.