Бащата на бабаита Иван Белишки обжалва загубата в Панагюрище

0

Досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки, който бе кандидат за нов мандат, ще обжалва резултатите от балотажа.

В началото на февруари Софийският градски съд пусна с електронна гривна и под домашен арест Иван Белишки, обвинен, че два пъти се е заканил с убийство на депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков. Бабаитът е син на кмета на Панагюрище Никола Белишки.

Никола Белишки от ГЕРБ загуби от независимия кандидат Желязко Гагов с малката разлика от 28 гласа. Той обаче смята, че има големи разминавания в изборните протоколи, които компрометират вота.

,,Има секции, в които липсват гласове, а в протоколите има разлика между броя положени подписи на хората, които са гласували, и броя отчетени бюлетини“, коментира Белишки.

Най-фрапантният случай е този в село Баня. Там според протокола, който сме получили с печат и подписите на цялата комисия по положени подписи са гласували 346 човека, а броят на описаните в него бюлетини е 289. 56 бюлетини липсват. В същата секция миналата седмица аз съм имал точно 55 гласа повече. А сега 56 гласа се изпарили. Също в тази секция, забележете, няма нито една невалидна бюлетина“, допълни той.

Той смята, че при 28 гласа разлика, е редно да оспорва резултата, тъй като само в една от секциите има разминаване с 56 гласа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.