Бащата на пребитото от полицаи момче: Полицаите трябваше да са задържани, оставили са го почти безжизнен!

0

19-годишният младеж, който беше пребит пред заведение в събота в Плевен, вече е изписан от болница. Това обяви бащата на момчето Костадин Недялков пред bTV.

Той добави, че не е достатъчно да се отстранят тримата полицаи, които са били сина му. По думите му е нужно да се задържат всички, участвали в побоя и да има справедливост.

В събота призори на излизане от дискотека се сбиват две компании. Намесват петима цивилни, за които впоследствие е установено, че са полицаи. Трима служители на реда ще бъдат временно отстранени от работа заради превишаване на права и неправомерна употреба на сила. По случая е образувана дисциплинарна проверка.

Бащата на пребитото момче обясни, че то едва яде, но вече е вкъщи. Той заяви, че е гледал видео кадрите от дискотеката и общинските камери.

„Там се вижда, че двете компании, тази на сина ми от двама души и четирима, които се оказва са чужденци, имат някакви пререкания. Започва бутане. След това идват шестима души, от които петима полицаи. Единият започва да се бие със сина ми, а другият полицай нокаутира приятеля му. Той пада на земята и не става, след като се сбива със сина ми. Ясно се вижда на камерата, че сина ми сваля ръцете си. Изглежда вече разбира, че това не е човек от групата на чужденците. Може би по някакъв начин те са му казали“, каза Костадин Недялков.

Това е такава показност – все едно е разстрел. Синът ми е оставен почти безжизнен, обясни Костадин Недялков.

Той добави, че, според него, полицаите са искали да убият сина му, защото момчето е спряло да се бие, а те са продължили да го удрят. Освен това синът му е е бил в безсъзнание за две минути.

Нова телевизия съобщи, че след публикациите в социалните мрежи, прокуратурата се е самосезирала по случая.

„Образувано е досъдебно наказателно производство. Изискани са записите, които покриват мястото, където е станал инцидента“, това каза окръжният прокурор на Плевен – Владимир Николов, в ефира на „Здравей, България“.

Делото е възложено на следовател. Дадени са оказания да бъде назначена видеотехническа експертиза, в която да има лицево идентификационно изследване, каза още той.

Николов призова: „цялата общественост да запази спокойствие“. „Целия случай ще бъде изяснен в максимално бързи срокове“, обеща той.

По първоначални данни, с които разполага плевенската прокуратура, вътре в заведението възниква инцидент между две групи граждани вътре, който се пренася навън. В този момент преминава въпросната група служители на МВР, които обаче са в извънработно време.

Полицаите твърдят, че минавайки покрай мястото са се намесили, за да прекратят побоя между двете групи, каза Николов.

Тепърва ще бъде изяснено колко точно са били полицаите, как и защо са се намесили в боя и дали са подали сигнал в полицията, за да може на място да се отзове дежурен екип. Николов се опасява обаче, че иззетите камери, може и да не предоставят достатъчно информация, защото инцидентът „се е случил в тъмната част на денонощието“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.