Без ТЕЦ-ове България приключва (ГРАФИКА)

0

Колкото и статии да се пишат в умнокрасивите Капитал, Дневник, Дойче Веле и Свободна Европа колко били лоши ТЕЦ-овете, фактите са факти и няма бягане от тях. Без ТЕЦ-овете приключваме.

Дори с ТЕЦ-овете България е страната с най-много енергийно бедни, 1/3 не могат да си отопляват дома, сметките, дори като са ниски, са голям % от доходите. Без ТЕЦ-овете един проблем се превръща в катастрофа. Ето снимка колко енергия идва от ТЕЦ-ове от тази година. Кой си вярва, че със панели и перки ще се компенсира това!? Никой, дори тези, дето ви убеждават. Те даже не си правят труда да обясняват как ще се спасим, а само пишат колко лоши били ТЕЦ-овете…

И същите, дето сега атакуват ТЕЦ-овете, не искат да има АЕЦ, не искат да има газ, не искат петрол, нищо. На практика искат да им дадете на тях пари да си строят перки и панели и дори не са съгласни в замяна да ви дадат поне някакъв там ток да се отоплявате и да не мрем.

Е чакай сега, какво излиза – ония, дето се шегуваха, че жълтопаветниците искат да мръзнем и да не се къпем…бяха напълно прави?

И това са борците за евроатлантизма!? Тези, които са докарали евроатлантизма в България до извода „ако искаш да имаш ток си русофил и не си евроатлантик“? Ако бях на мястото на Сорос и другите спонсори щях спешно да проведа акция по сваляне на всяка инвестиция от родните умнокрасиви, защото още няколко години от това и ще се реализира очевидния извод – по-добре извън ЕС ама с ток, отколкото вътре в ЕС, ама без ток.

Нека обаче бъдем съвсем честни – и другата страна пропуска, че това наистина СА правила и глупости на Европейския съюз, предимно. Въпросът НЕ Е, че това не бива да се прави и просто да си караме с ТЕЦ-овете и да си плащаме глобите. Въпросът е, като се прави това, защо никой не си прави грижата да не измрем? Защо не се води сериозна, тежка кампания на ниво ЕС, водена от България, да се озапти зелената работа поне докато енергетиката е в колапс?

Защо не се строи нов АЕЦ, спешно? Ако цялото правителство изостави всичката си друга работа и се захванем с един нов АЕЦ, мисля, че хората ще бъдат доволни.

Всичко това има проблеми, ама е въпрос, буквално, на живот и смърт да се прави НЕЩО. Не искам да ми се даде работещо решение утре, искам да видя, че някой търси такова.

Не2 братче, медиите на „добрите сили“ са заети да ни обясняват как токът е лош и не трябва да го имаме, освен този, дето те ще ни разрешават тук-таме от техните перки и панели.

Виктор Блъсков, препечатваме от „Труд“

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.