„Безобразие е, че никой не обърна внимание на тези думи на Гешев“

0

Според адвокат Людмил Рангелов е ,,безобразие, че никой не обръща внимание на думите на Гешев, че семейството му е изведено в приятелска държава под протекцията на приятелска прокуратура“. Това мнение изрази Рангелов в ефира на Нова нюз. Поводът бяха вчерашните пресконференции на главния прокурор Иван Гешев, заместника му Борислав Сарафов и неговия заместник Ясен Тодоров.

„Изненада ме листчето на Борислав Сарафов, който чете какви сгради и автомобили ползвал господин Гешев. Той реши, че като го удари, някакъв дивидент и той ще получи”, заяви адв. Рангелов.

А според адвокат Димитър Марковски вече има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната.

„Това подчертава позицията, включително и на адвокатския съвет, която показва необходимостта от съдебна реформа, която да извади политическата власт от там. Това са процеси, които текат с години, но сега се осветляват особено добре. Политиката не бива да закача съдебната власт и нейните ръководни органи, за да бъдат употребявани за определени политически цели”, допълни Марковски. Той акцентира, че е важно да си отговорим на един важен въпрос – „какви са аргументите за отстраняването на Иван Гешев”.

Относно поисканата охрана от Борислав Сарафов адвокат Марковски обясни, че ,,изпадаме в хипотеза, че фигурата на главния прокурор е като ръководител на престъпна група. Те по Конституция и по закон са призвани да разкриват подобни структури“, каза Марковски и допълни, че се налагат непоправими щети на прокуратурата.

Според адвокат Рангелов този конфликт очевидно е непримирим, трябва да има промяна на лицата в това ръководство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.