„Биг Брадър“ в урните: Властта купува 12 000 камери, гледаме вота на живо в интернет

0

Голямото предизвикателство към изпълнителната власт е как ще се снимат изборите. Всички хора трябва да знаят, че такова нещо в Европа няма и е голямо предизвикателство. Представете си да имате телевизия с 12 000 програми, които да излъчват нещо едновременно, служебният министър на електронното управление Георги Тодоров в предаването „Защо, господин министър?“ по бТВ.

Видеонаблюдението ще започне след приключване на изборния ден. „Хората да не се притесняват, че ще бъдат заснемани при тяхното упражняване на глас“, успокои Тодоров.

Устройствата за видеозаснемане – камера или фотоапарат, все още не са закупени. В сряда, на 1 март, ще бъде утвърдена план-сметката за видеонаблюдението и след това ще възложим на системния интегратор поръчката за видеозаснемането“, коментира министърът.

Към всяко едно техническо устройство ще има указания и упътвания след кое действие какво се извършва. Устройството ще бъде толкова елементарно и приятелски достъпно за членовете на СИК, увери министърът. Председателят на СИК трябва да направи две действия – да включи зелено копче, за да започне видеонаблюдението и след това да го изключи, когато приключи преброяването на гласовете.

Министърът допълни, че се разработва и сайт, където ще се излъчва самото видеонаблюдение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.