Битката за кмет на София: Десните издигат потомък на ДС, левите – човек от уж синята „Подкрепа“

0

Напълно са сбъркани понятията ляво и дясно в българската политика. Десните издигат за кандидат-кмет на столицата човек, чието семейство е кръвно свързано с ченгета, милиционери и ДС. Левите пък си харесаха икономистката на „Подкрепа“ Ваня Григорова за кметица. Същата „Подкрепа“, дето се утвърди като свободния синдикат на „сините“, нямащ нищо общо с „червените“ и комунистическото минало. Само че Нинова и компания май не отчитат факта, че сегашната кметица и бивша учителка по руски Фандъкова стори достатъчно на столицата, за да бъде детронирана и от своите. Дори и герберите не си помислят, че Данчето може да продължи да седи в кметското кресло и превръща София в непривлекателен и грозен град за живеене. Хеле пък за жълтите павета да не говорим, чудовищният провал на Фандъкова, който се лепи на ГЕРБ.

В този смисъл Григорова се доближава профилно повече до Фандъкова, отколкото да демонстрира нещо ново. Е, има и ново: умее да прави мимики, да се показва и да флиртува с камерите. Само че на хората това им е омръзнало. Всички сме наясно, че ролята на синдикатите в обществения живот е максимално преувеличена. Защото твърде рехави са редиците им напоследък. Толкова, че това е една от обществените псевдотайни, които всички знаят, но не отварят дума за нея. Именно заради тристранния съвет, с който всички управляващи си мият ръцете.

Градът е в ужасно състояние, особено по отношение на хигиената, мръсотията буквално ни залива отвсякъде. Парковете и градините са уж зелените дробове на града, но са затрупани с тонове боклуци. Трите езера в Борисовата градина са напълно занемарени, единствено това с лилиите е по-привлекателно, но то е заради растителността в него. Езерото до стадионите е отблъскващо мръсно и заблатено. А емблематичното голямо езеро на Орлов мост е сякаш мъртво. Няма ги лодките от миналото и детските години на софиянци, водата е неподвижна, заблатена, замърсена, истинска люпилня за комари през това много топло лято. За лятната къпалня в парка вече никой и не говори. Мръсни са улиците, площадите, въобще наследството на Фандъкова е тежко, много тежко. И за да има избираема лява кандидатура след десетилетия дясно управление, може би бесепарите трябваше да помислят за човек със сериозен мениджърски опит. София с мимики и с флиртуване с тв камерата не може да се промени.
 
Таня Стоилова, София
 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.