Богдана Карадочева ще съди държавата

0

Кралицата на шансона Богдана Карадочева и съпругът ѝ Стефан Димитров са взели решение да съдят държавата. Миналия месец стана ясно, че музикалното семейство е загубило половин милион лева от дело за собственост на хотел в Слънчев бряг, а причината е протакането на съдебния процес години наред. Композиторът е дълбоко разочарован от правосъдната система у нас и заяви, че с Богдана няма да оставят магарето в калта.

„Ние дори обмисляме да съдим държавата, защото нашето дело наистина е показно. То седя 17 години и накрая вече била изтекла давността – не ми се мисли и говори за това… Ние с тези хора бяхме партньори и каквото съм дал аз, това и той – всичко е поравно и в един момент да ти кажат – ти кой си?! Това си е българска андрешковска черта – ха, сега да те излъжем и измамим! Тежко го понесохме и трябва да има някакво възмездие, защото, разчитайки на нашия безкористен съд, и какво стана – нищо! Имам надежда, че може да осъдим държавата, защото трябва да има възмездие и сигурно ще има“, коментира Стефан Димитров. С Богдана още не са решили на каква стойност ще бъде искът им, който адвокатите им трябва да заведат в Страсбург.

Според певицата и нейния мъж те са били заблуждавани в продължение на 8 години от двойка бивши техни семейни приятели, че ще станат собственици на хотел „Зефир“ в курорта Слънчев бряг. Съдът оневинява семейство Миткови на първите две инстанции, а ВКС прекратило делото заради изтекла давност. Карадочева и съпругът ѝ твърдят, че са завлечени от въпросните мъж и жена с колосалната сума от 514 720 лева. Тричленен състав на ВКС обаче приема жалбата им за неоснователна, тъй като от нейното подаване е минал голям период от време. Забавянето на производството се дължи не само заради здравословното състояние на един от подсъдимите, но също така и поради късното внасяне на обвинението за разглеждане в съдебно производство, както и заради пропуск на съдебния състав на Софийския градски съд.
Хотелската сага започва още през 1999 г., но едва през 2007 г. обичаното музикално семейство разбира, че са били позорно измамени. „Ще се борим докрай! Справедливостта и истината трябва да победят! Вярвам в Бог и в доброто, истината ще победи! Не може бандитите да успяват! Ние се доверихме на тези хора, станахме им кумове в църква. Как спят, не знам“, коментира с възмущение естрадната легенда.

Макар неприятният за тях изход на делото да съвпадна с големия им концерт в Античния театър в Пловдив неотдавна, обявен като тяхно завръщане на сцената, Стефан и Богдана успяха да развълнуват близо 5 хиляди души с вечните си шлагери. Наесен обаче са решили да търсят правата си извън България и да си възстановят загубите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.