Борисов: Не съм канил Радев в „сглобката”, питайте другите лидери

0

„В България няма лидер, на когото да не е залепен етикет“, обясни лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов не е отправял оферта на президента Румен Радев да стане част от „сглобката“. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ. „Попитайте лидерите от другите части на „сглобката” кой е отправял покана към Румен Радев да стане част от нея”, призова той. Коментарът му е по повод изявлението на вицепрезидента Илияна Йотова, която каза, че атаките срещу президента са заради отказа му да стане част от управляващото мнозинство.

„За тези три години хаос и безпътица лепенето на етикети доведе до тотално смразяване на хора. В момента в България няма лидер, на когото да не е залепен етикет – дали заслужен, или не”, каза още Борисов.

Той припомни, че съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев бяха служебни министри в кабинетите, назначавани от Радев. „По време на избори винаги е прозирало зад кого стои президентът Радев. Ако Кирил и Асен са на един плакат с него, трудно е да се скрие подкрепата им”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов е категоричен, че, ако държавният глава подготвя политически проект, то не трябва това да се случва от президентския стол. Не би подкрепил и искане за импийчмънт. „Абсурдно е да се говори и мисли за импийчмънт на човек, пряко избран от народа. Абсурдно е и този човек, който е спечелил цялото доверие на обществото като президент, да говори като партиен лидер и да не харесва нищо, което се е случило в България, освен служебните правителства. Ние пък не харесваме служебните правителства”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.