Борисов: Засега сме много далече от ротация заради много приказки

0

Много сме далече от ротация засега, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

Той обясни, че депутатите му ще гласуват спрямо това какво предложат настоящите премиер Николай Денков и вицепремиер Мария Габриел за Външно министерство, за останалите министерства и за областните управители.  

 „От ротацията ни отдалечиха много приказки от колегите, които не спират всеки ден да говорят и да чертаят червени линии“, допълни Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ подчерта още веднъж: „Ако Габриел и Денков намерят идход от ситуацията, ние ще подкрепим. Ако някой си мисли, че еднолично с 30 депутати ще извива ръцете на близо 69, това няма как да се случи. Все пак трябва да има някаква култура на управление. Ако трябва да сме откровени – в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Не се прави нищо, пълен застой, само се измислят розови фрази какво е направено, а всъщност върви скандал след скандал“.  

По думите му акад. Денков „трябва да забрави егото си“.  „Това какво ще прави зависи от депутатите в парламента, които са го подкрепили. А какво ще стане, ако Денков абдикира и депутатите не подкрепят оставката“, каза още Борисов. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.