Брат удуши сестра си пред баща им – двамата я изнасилвали години наред

0

Видеозапис от Пакистан, на който се вижда как брат удушава сестра си, докато баща им гледа отстрани, бе разпространен онлайн и двамата мъже бяха арестувани, предаде днес ДПА, като се позова на официални лица и полицията.

Случаят в централната провинция Пенджаб шокира и възмути страната, в която насилието срещу жените расте все повече.

22-годишната жена е убита миналата седмица от брат си, докато баща им е гледал, а неизвестен трети човек е заснел престъплението, заяви Рана Акмал от местната полиция.

Семейството е погребало жената и е заявило, че е починала от холера. Полицията обаче е регистрирала случая вчера, след като видеото бе споделено от много потребители онлайн, добави Акмал.

И двамата мъже са казали пред полицията, че с години са изнасилвали жената и са я убили, за да прикрият престъплението си, заяви друг представител на органите на реда. Той добави, че полицията е изровила трупа днес за аутопсия и ДНК тест, с които да потвърди изнасилването.

В момента се извършват обиски, за да бъде арестуван и човекът, заснел престъплението, пише БТА. Ужасяващите престъпления срещу жени в страната през последните години, сред които случай на жена, обезглавена от приятеля си, и групово изнасилване на майка пред децата ѝ на магистрала, шокираха Пакистан.

Годишно се съобщава за хиляди престъпления там, но процентът на осъдените е по-малко от 3 на сто заради неясни закони и неправилно действаща прокуратура, сочат данни на полицията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.