БЯЛ ФЛАГ: ВМРО се отказа от изборите

0

Партията на Красимир Каракачанов ВМРО няма да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април, макар да се регистрите за участие в тях. Вместо това ще ги бойкотира с кампания, че участието в тях е безсмислено, защото „когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот“. Това решение е взел Изпълнителният комитет на ВМРО, който и излиза с декларация по повод скорошния вот.

„Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори. Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт. Две години – тържество на политическия егоизъм“, пише в позицията на ВМРО, която бе в управлението на последния кабинет а Бойко Борисов като част от коалиционния партньор на ГЕРБ тогава „Обединени патриоти“.

Според партията на Каракачанов България е обект на тотален външен натиск и опити за намеса във вътрешните дела. „Европа ни натисна за Македония. Зад океана ни принудиха да купуваме нови самолети и да допуснем бойни части на наша територия. Русия ни размахва пръст и подкрепя партия в нашия парламент. Турция организира избори и праща в Народното събрание колкото си иска депутати от ДПС.

Дори нашата югозападна съседка претендира за „македонско малцинство“, а по улиците на старата българска столица Охрид бият българи“, пише в декларацията, която засяга и инфлацията, нелегалния трафик на мигранти и въглищната енергетика.

От ВМРО твърдят, че „ни се предлагат избори без избор“. „И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство – тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!“, пише още в декларацията.

В нея се призовават „всички патриоти да изразят своя протест чрез активно гласуване с „Не подкрепям никого“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.