Cherchez la femme: Нова версия за убийството на Митко от Цалапица (ТАЕН ЧАТ)

0

Дали едно 15-годишно момиче стои в основата на скандала, довел до убийството на Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица? Този въпрос се породи, след като майката на пребития до смърт Атанаска Бакалова публикува негови чатове с момиче на име Яница.

„Твърди се, че много хора му говорели за Рангел, че бил страшен, див. Кои са тези хора? Ние знаем само, че Борислав и Светльо Марчев имали контакт с двамата. И тази Яница, която пише: „тоя за какъв се мисли“, коментира Атанаска Бакалова пред „24 часа“.

Според нея между сина и Бизюрев изкуствено е бил създаден конфликт и тя вече подозира това момиче. Митко излизал с него, но двамата се криели. В същото време тя се движела и с Борислав Динков, който разбрал за тайната връзка.

„Явно това, което Митко е писал на Яница, е скрийншотнато (снимано) и изпратено на Борислав. Той го е показал на Рангел и така е направен изкуствен скандал, без двамата да се виждат“, предполага Бакалова.

А в поста си във фейсбук пита как момичето живее и диша спокойно.

По време на заседанието на съда за определяне на мярката за неотклонение на Бизюрев защитникът му Колев определи случилото се като инцидент.

„Рангел получил информация, че е бил обиждан предишната вечер от Митко. Искал да се видят двамата и да се разберат. Осъществена е тази среща, опитал е да намери диалог, възникнали са някакви реплики между двамата и, за съжаление, се стигнало до нанасяне на удари от Бизюрев“, заяви адвокатът.

Ако твърденията на Рангел за събитията от 20 юли м.г. са верни, то според Бакалова възможно е скандалът да  е тръгнал  от чатовете.

„Поисках да говоря с бащата на Яница. Първо с него да се срещнем и тогава евентуално в негово присъствие да дойде и тя да поговорим. Това се случи в началото на септември, тя още не беше извикана на разпит“, обясни Бакалова.

Бащата на момичето обаче отказал, тъй като всичко се отразявало много зле на дъщеря му.

„Обеща, че на следващия ден ще дойде, за да се видим, но не го направи. И оттогава повече не съм го търсила“, добави Атанаска. Тя решила, че няма причина повече да притеснява семейството и просто предала чатовете в полицията.

Макар да не е говорила с непълнолетното момиче, от хора в селото майката разбрала, че девойката разпитвала дали има начин да се възстанови изтрита кореспонденция. Оказало се, че тя е премахнала съобщенията от своя телефон.

Това обаждане е изтрито. Вече искаме да разберем, но не ми дават достъп, обясни майката. На протестите, които организират близките на убития, също настояват да излезе наяве кой е извикал Митко от дома му.

„Когато му дойде времето, ще разберем. Не могат цял живот да го крият от мен. Въпрос на време е да насрочат дата за делото на Рангел“, каза Бакалова.

Майката чака с нетърпение да се запознае и със съдебномедицинската експертиза.

„Искаме да видим какво точно са установили лекарите. Много е бит, ударите са поне 20“, убедена е жената. И е категорична, че няма как в побоя над сина да е участвал само един човек. Макар Рангел Бизюрев и Борислав Динков да твърдят, че само те са били във фаталната нощ, запис от камера показвал друго.

„Много хубаво се вижда, че двамата са прави един до друг. Фаровете на колата ги озаряват, а след секунда угасват. И Митко е на земята. Някой е карал тази кола“, каза Бакалова.

Разследващите обяснили, че по делото има таен свидетел. Майката е сигурна, че този човек е присъствал на убийството, видял е какво е станало и може да разкрие истината.

„Никога няма да му съобщят името, няма да разберем кой е. Но ще стигнем до разпитите и какво е казал“, успокоява се Бакалова. Рангел Бизюрев беше върнат в България на 20 март и срещу него разследването още не е приключило.

Следващото заседание по делото на близнаците Динкови е насрочено за 16 май.

От самото начало те искат да се признаят за виновни в лично укривателство и да получат наказания, но двама съдии им отказаха. По тази причина следващия път пред магистратите ще бъде призован и Рангел, който да разкаже какво е станало в онази нощ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.