ЧУТОВЕН СКАНДАЛ: Министерството на туризма проведе скандална обществена поръчка за анимация в Берлин

0

Консултантската фирма “360 консулт“ ЕООД ще прави анимацията на българския национален щанд по време на най-голямото световно туристическо изложение ITB в Берлин, което ще се проведе от 7 до 9 март 2023 г. Това става ясно от проведената обществена поръчка от Министерството на туризма, установи проверка на TravelNews в регистъра.

Компанията е избрана на първо място след като е предложила най-ниската цена от 39 756 лв. с ДДС. От процедурата не става ясно какво е предложила като анимация, защото Министерството на туризма търси оферта с най-ниска цена.

В търга е участвал само още един участник – пиар агенцията “АПРА“ ООД с цена от 47 520 лв. с ДДС. Тя изпълняваше редица обществени поръчки при бившия министър на туризма Николина Ангелкова (ГЕРБ).  Тя вече спечели и поръчка при сегашния служебен министър Илин Димитров за реализиране на рекламни кампании в онлайн среда.

“Още не знаем каква анимация ще правим, защото днес ще финализираме програмата с Министерството на туризма“, заяви пред TravelNews Веселин Петков, собственик и управител на “360 консулт“ ЕООД. Според него ще бъде представен фолклорът и традиционните обичаи, но не уточни по какъв начин.

Компанията няма опит в анимацията на изложения, но разполагала с такъв в организирането на събития.

“Имаме опит в анимацията на други събития. Каквото трябва ще го направим“, коментира Веселин Петков. От сайта на фирмата става ясно, че осъществява консултанска дейност, ИТ и маркетинг услуги. Тя е организирала обучения на Главна дирекция “Национална полиция” към МВР, правила е верификация на разходи по Оперативна програма “Транспорт и транспортна инфраструктура  2014-2020“ и интернет страница и лого по проект на Община Велико Търново. Осъществила е консултантска помощ при разработка на мобилно приложение с обогатена реалност (augmented reality).

Фирмата “360 консулт“ ЕООД е била регистрирана във Варна до 2020 г., след което се мести в София, показва справка в Търговския регистър. До тогава е носила името “Уейк къмпани“, като по-рано съдружник е била и Милена Петкова, сестра на Веселин Петков. От Варна е сегашният служебен министър на туризма Илин Димитров.

“Разбира се, че не се познаваме с министъра на туризма. От вас научавам неговото име“, подчерта Веселин Петков. Той побърза да допълни, че процедурата е прозрачна.

Обществената поръчка на Министерството на туризма е за организиране на анимационна програма и дегустация на традиционни български вина и храни във връзка с участието в международното туристическо изложение ITB в Берлин, Германия.

Фирмата ще трябва да презентира още и страната ни в “Дунавски салон“ на 8.3.2023 г. по време на туристическата борса. Изисквания от министерството не са поставени за анимационната програма и за храните, които да бъдат презентирани. Идеите, предложенията и качеството на изпълнението не са оценявани, защото не са залегнали в критериите за оценка на офертите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.