Десислава Иванчева, лишена от лекарства и лечение, заведе дело срещу шефа на Сливенския затвор. Прекратиха го, водят я на зъболекар

0

Делото на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева срещу шефа на Сливенския затвор е прекратено. Жалбата ѝ, че е лишена от лекарства и лечение, е оставена без последствия, става ясно от фейсбук страницата на Иванчева.

Вчера тя съобщи, че днес ще бъде конвоирана до Административния съд в Сливен около 13 часа.

Молбата ѝ за адекватно лечение от пародонтолог е била забавена няколко месеца.

По думите на Иванчева, тя от години има „образувание на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено“. Към момента молбата ѝ, заедно с всички болнични изследвания през годините, е оставена без разглеждане, а тя съответно – без животоспасяващите я лекарства, пише още във Фейсбук. 

На Иванчева е насрочен час за зъболекар на 29 май, а на съда са представени документи за проведени изследвания на Иванчева.

Десислава Иванчева е в затвора в Сливен от ноември 2022 г. Тя, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Иванчева е осъдена на шест години затвор, 12 000 лв. глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 000 лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Дюлгеров получи четири години затвор, 8000 лв. глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.

Адвокатът на Десислава Иванчева – Николай Хаджигенов, изпрати молба до президента за помилването ѝ. Гражданската подписка за помилване на осъдените за подкуп бивш кмет на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова бе внесена от лидера на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, адвокатите на двете жени и техни приятели. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че случаят ще бъде разгледан от комисията по помилванията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.