Десницата разкрива в края на май кого издига за кмет на София

0

В края на май може да стане ясно името на бъдещия кандидат за кмет на София от обединението между Продължаваме промяната – Демократична България и гражданската организация на независимия общинар и бивш претендент за поста Борис Бонев „Спаси София“. 

Новината дойде от шефката на ДСБ в столицата Бонка Василева, която разкри, че над 60 души от трите формации вече се занимават с подбора и с кампанията за вота през октомври. Както стана ясно, координационната група води бременната Лена Бориславова, която напусна Народното събрание тъкмо с аргумент, че ще е по-полезна за местния вот.

Местните избори в София включват не само кандидат за градоначалник, но и номинации за местните кметове по райони, както и състав на Общинския съвет. 

Василева добави още в интервю за OFFNews, че този път целта е не просто да се избере кмет на София от дясно-център коалицията, а да се постигне и мнозинство в местния парламент, за да се работи за скоростно решаване на наболелите през последните години проблеми на града, свързани с бездънната яма ЦГМ, Топлофикацията, инфраструктурата и много други. 

„Имаме информация, че НЕК предвижда да се пусне голяма поръчка за избор на консултант, който да извърши правно-финансов и регулаторен анализ на Топлофикация София с цел придобиване на акциите за дружеството.

Тя не е обявена, но е подготвена да се пусне. Това означава, че най-вероятно ще се направи опит „Топлофикация София“ да стане държавна към НЕК. В петък заедно с Мартин Димитров ще посетим Иван Иванов от КЕВР. Важно е софиянци да знаят и да се предвиди накъде отиват нещата“, коментира още лидерката на тъмносините. 

А по повод политическите разговор за вота наесен добавя:

„Засега основната идея е, че трябва да се явим заедно на местните избори. Всичко ще мине през един по-голям дебат за България, не е само София, има и други градове, в които хората искат да сменят управлението си. Ние трябва да бъдем честни не само към гласоподавателите на Демократична България и Продължаваме промяната, и на Борис Бонев.

Трябва всеки един да отстъпи от собственото си его, за да имаме обща кандидатура и София наистина да се управлява добре. Това е моята основна задача“. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.