Доживотна присъда? САС пусна свекъра на удушената Евгения

0

Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения – Пламен Владимиров, само няколко дни, след като той беше осъден от СГС на доживотен затвор като съучастник на сина си – Орлин.

Вчера съдиите от Софийския апелативен съд Китипова, Любомиров и Веселин Пенгезов са уважили жалбата на Пламен Владимиров срещу определената му от Софийски градски съд мярка за неотклонение задържане под стража, съобщава БНТ.

Към момента не са ясни мотивите, довели до снизходителността на апелативните съдии. Основният мотив на Софийският градски съд да задържи Пламен Владимиров в ареста заедно със сина му Орлин беше тежкото наказание, което му е определено.

Мотивите на Софийския градски съд за доживотния затвор за баща и син Владимирови все още не са публикувани.

След края на делото, обаче, съдията докладчик обясни решението си за присъдата, че Пламен Владимиров е имал достатъчен житейски опит и добри отношения със сина си, за да положи необходимите усилия, с които да предотврати убийството, вместо да помага на извършителя, както да укрие трупа, така и да заличи доказателствата за престъплението.

На 20 октомври съдия Вера Чочкова прочета присъдите на баща и син Владимирови. И двамата получиха наказание „доживотен затвор“. Орлин е обвинен, че е убил съпругата си, като я е удушил, а баща му Пламен е обвинен за това, че активно е помагал на сина си в престъплението и предварително е знаел за намерението му относно това, какво смята да извърши.

Освен присъдите съдът наложи да бъде изплатена и кръвнина, която е по 300 000 лв. за всеки от членовете семейството на Евгения – Капка, Андрей и Николай Чорбанови, както и по 500 000 лева на Мартин Владимиров – син на Евгения и Орлин.

Припомняме, че след убийството тогава, Орлин затворил тялото на Евгения в куфар и с помощта на баща си Пламен го изхвърлили край водохранилището в Перник, след което се прибрали по домовете си, като поддържали версията, че тя е изчезнала и трябва да започне акция по нейното търсене.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.