Експертизата: Георги Семерджиев друсал амфетамини преди двойното убийство

0

Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа миналата година на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две момичета, е друсал амфетамин до 48 часа преди взимането на кръвната проба. Това твърдят вещите лица, направили втората токсикологична експертиза, стана ясно на поредното заседание по делото днес, съобщи БНТ.

Не може да се каже обаче какво е количеството приет наркотик, както и как е повлияло това на Семерджиев. Причината – не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и изследване на урината, за да си направят необходимите заключения.

Според експертите сред употребата на амфетамин и метаамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до поведение, което застрашава живота на употребилия наркотик и околните.

Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза в началото на ноември, по искане на защитата на Георги Семерджиев. Софийският градски съд през април постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.