Емил Димитров-син за делото срещу поп фолк версията на „Моя страна, моя България”: Защитавам любовта на всички нас

0

„За мен това е нагло посегателство“, коментира наследникът на популярния изпълнител

„Откакто възникна през лятото „тази неприятна случка, много по-често звучи в национален ефир, отколкото оригиналът”. Това заяви за „Здравей, България” Емил Димитров-син. Вчера в Плевен беше първото заседание по делото срещу автора на чалга версията на популярната песен „Моя страна, моя България“.

„За мен това е нагло посегателство върху една песен, която се възприема от милиони българи като неофициален химн и символ на България”, заяви Димитров. „Където и да се пусне или запее тази песен по света, я приемат като част от неговата същност. Аз защитавам и името на моя баща, и любовта на всички нас към България. Не искам никой да ме разбира погрешно – когато нещо е стойностно и авторско, нека да звучи“, коментира Димитров.

„Нямам никакви забележки към съда, надявам се законодателството да може да работи. Искът е частичен за сумата от 5000 лв., но финансовата част в никакъв случай не е водеща. Крайната ми цел обхваща различни аспекти – единият е песента да бъде свалена отвсякъде. Всяка седмица се налага да я свалям отнякъде, но след това отново се качва. Второто е да се разпространи извинение от ответника в националните медии“, каза още Емил Димитров.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.