Еврика! 17-годишната Ивана е отвлечена

0

По повод изчезването на 17-годишната ученичка Ивана Георгиева от Дупница, Районната прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, е образувала досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице. ДП е образувано още на 23 февруари, ден след като Ивана изчезва, допълниха от прокуратурата.

В случай на изчезнал човек, това е стандартен член от НК – за отвличане, по който се образува разследването и дава една първоначална рамка, коментираха юристи. Ако в хода на събиране на доказателства, се появят съмнения, че е възможно да се касае за друго престъпление, досъдебното производство може да е преобразува по друг член.

В случая обаче все повече съмнения се появяват, че ученичката вероятно е или отвлечена, или пък доброволно някъде сама се крие. Вече седми ден издирването й не дава резултат и дори и полицията има съмнения, че може да не се намира на територията на общината. Заговори се, че дори може момичето да е изведено и извън страната.

Преди време тя отново е изчезнала и била открита на гарата в Благоевград с момче. 

По разследването са разпитани множество свидетели –  учители, съученици, родители, както и много граждани, уточниха от държавното обвинение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.