Гаджето изпя „Емил Кюлев” за връзка с убийството на Алексей Петров

0

Няма категорични доказателства Теодор Илиев да е хакерът „Емил Кюлев“. С този мотив Софийският апелативен съд пусна с подписка 21-годишният младеж от ареста, където го бе оставил първоинстанционният съд.

„Има една книжка – „Разследване на компютърни престъпления“. Г-н прокурор, намерете я и я дайте на разследващите. Компютърни престъпления не се доказват със свидетели, а с експертизи“, обърна се към обвинителя Борислав Владимиров съдия Галя Георгиева.

Заедно с нея с в съдебния състав бяха още Даниела Росенова и Красимира Райчева. Магистратите изтъкнаха в решението си, че дори показанията на свидетели са, че вероятно Илиев е „Емил Кюлев“. По делото обаче нямало категорични доказателства за връзката на Илиев с псевдонима, нито експертизи, които са свързвал ползвани от него IP адреси с хакванията.

Илиев е обвинен, че е източил базите данни на 35 компании като искал откупи в биткойни.

В съда се чу, че дори приятелката на Илиев – Никол Попова, казала пред свидетел, че Теодор може да има връзка с убийството на Алексей Петров.

Адвокатът на Илиев – Людмил Рангелов, обаче посочи, че клиентът му и Попова имат бурна връзка. Дори имало разследване, че Теодор е нанесъл лека телесна повреда в условията на домашно насилие на Никол. Самият Илиев бил разпитван по няколко дела и в ГДБОП, и дирекция „Киберпрестъпност“, която е към антимафиотите, така и в СДВР и няколко столични районни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.