Гълъб Донев накълва кабинета: Денков всеки месец се хвали, че е оцелял

0

„Явно редовното правителство с премиер акад. Николай Денков ще излиза в началото на всеки месец, на второ трето число ще излиза, за да казва публично, че са били още един месец във властта. Това вече не е изненада за никого. Така Гълъб Донев „накълва“ в студиото на бТВ бившият служебен премиер и настоящ началник на кабинета на президента Румен Радев. По този начин експремиерът отговори задочно на отправените преди дни критики от министър-председателя, че кабинетът му трябвало да гаси „пожари, запалени от служебния кабинет“.

Според Донев обикновените граждани, които не се интересуват много от политика, вече виждат знаците, които редовното правителство дава за своето съществуване. „За два месеца не видяхме реални действия за решаването на реалните проблеми на гражданите. Точно обратното – съсредоточават се върху критиките срещу служебните правителства, за които са виновни именно редовните“, поясни още той.

Все пак Донев видя и някои добри практики на редовното правителство, но все още нямало реални действие за решаване на най-наболелите проблеми на хората. „Положителното за момента не може да се види, защото няма реално свършена работа“, поясни обаче той.

„Гледали сте филма „Да разлаеш кучетата“. Това подмятане и хвърляне на злоупотреба за милиарди е класически пример как се разлайват кучетата. И всеки месец правителството „Денков“ казва: Имаме усещане, че служебното правителство не е свършило някаква работа, но не знаем каква е тя“, критичен бе бившият служебен премиер.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.