Георги Георгиев хленчи в съда: Не съм отправял заплахи

0

Имам малко дете, което се нуждае от моята подкрепа. Не съм се укривал и ще се явявам на всички призовки, каза в съда обвиняемият

„Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото”. Това каза в съдебната зала заподозреният за обезобразяване на 18-годишното момиче от Стара Загора с макетен нож.

Той обжалва оставането си в ареста пред Окръжният съд в Стара Загора, предаде Нова тв

26-годишният мъж е обвинен за посегателство срещу 18-годишната си бивша приятелка. Тя е със счупен нос и 400 шева по тялото, след множество прорезни рани.

Прокуратурата обаче настоява обвиненият да остане в ареста. Според защитата адв. Петко Кънев посочи, че това е „класически пример как не трябва да функционира съдебната система”. По думите на юриста има сериозен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му на всяка цена. Защитникът на Георгиев призова съдът да се абстрахира от общественото мнение и да постанови решение по убеждение.

„Моля да смените мярката ми с по-лека! Имам малко дете, което се нуждае от моята подкрепа. Не съм се укривал и ще се явявам на всички призовки”, каза още пред съдията обвиняемият.

Садизмът, на който е било подложено момичето, шокира цяла България и предизвика вълна от гневни коментари в социалните мрежи, включително и остри реакции от политици. Още по-яростна беше реакцията, когато се разбра, че обвиненият в насилието всъщност е на свобода. Пуснат е без мярка от Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли.

В цяла България се проведоха протести, за да кажат „не” на насилието и да изразят подкрепа за 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на агресия.

Във вторник съдебните лекари, които трябваше да изготвят нова съдебномедицинска експертиза по делото си направиха отвод. Неофициално се говори, че причината е изразяване на солидарност с медика, направил първото заключение.

Петорната комплексна съдебномедицинска експертиза е възложена на вещи лица от друг съдебен район. В нея са включени съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург. По данни на “24 часа” това ще са лекари от УМБАЛ Пловдив.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.