Глобите от КАТ идват по телефона

0

До средата на октомври в сила ще влезе електронното известяване на водачите за наложените им глоби при извършено нарушение. Уведомяването ще става по телефон или с имейл чрез Системата за сигурно електронно връчване.

Това се разбра на свиканата от премиера Николай Денков регулярна среща по проблемите на пътната безопасност.

Целта на новата система, по която работят министерствата на електронното управление и на вътрешните работи, е да се осигури бърз канал, по който максимално много шофьори да бъдат уведомявани, когато имат наложена електронна глоба.

Последващото връчване на глобите, както е и сега, е възможно по три начина – лично срещу подпис, електронно – чрез системата за сигурно електронно връчване или през портала на МВР за електронни административни услуги, както и по пощата – с препоръчано писмо с обратна разписка.

На 7 септември Народното събрание прие на първо четене и четирите законопроекта за промени в Закона за движение по пътищата. Те предвиждат допълнителни регулации за новите водачи, увеличени санкции и задължение контролните органи да спират на пътя и да връчват на водачите невръчени електронни фишове.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.