Горски шеф наказан заради сарая на Румен Вълка

0

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за наказание на директора на Териториално поделение на „Държавно ловно стопанство Искър“. Инж. Иван Дивизиев ще понесе наказание заради това, че не е оказал съдействие за изпълнение на съдебното решение за премахване на незаконна постройка на територията на стопанството.

От Югозападното държавно предприятие засега не са обявили какво ще е наказанието на инж. Дивизиев. Той е издал неправомерно заповед, с която се ограничаваше преминаването на външни лица и превозни средства през територията на ДЛС „Искър“ заради… бременни кошути до 1 май 2024 г.

Това се разбра след като преди два дни Столична община започна събаряне на сарая на Румен Гайтански – Вълка, но се оказа, че има заповед за навлизане на автомобили и външни лица, за да не стресират бременните животни.

Определени бяха служители, които да съдействат движението на техниката и лицата, извършващи събарянето на сградите, да се осъществява по начин, гарантиращ здравето и нормалното възпроизводство на съществуващия дивеч

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.