Хайнц фон Фьорстер: Краят на света идва на 13 ноември 2026 г.!

0

Известният учен прогнозира, че човечеството ще бъде изправено пред две алтернативи – да гладува или да се самоизбива

Краят на света идва на петък, 13-и, през ноември 2026 г. Това гласи предсказание, направено не от екстрасенс, общуващ с духове и гадаещ по звезди, боб или капачки, а от един от най-известните учени на нашето време – Хайнц фон Фьорстер. Самата прогноза е плод на тежки и добре пресметнати уравнения и е публикувана за пръв път през 1960 г., и то не къде да е, а в брой на научната Библия – списание Science.

В това издание ученият извежда формула, известна и до ден днешен като Уравнението на Страшния съд и превърнала се в легендарна. Тя се ползва при направата на прогнози за развитието на човечеството и сега. Най-общо казано, екипът на Фон Фьорстер от Университета на Илинойс прави изчисления върху нарастването на човечеството и темповете, с които се увеличава производството на храна. По това време човечеството е било 2,7 милиарда души. И всички направени изчисления водят до идеята, че на 13 ноември 2026 г. ще настъпи фаталният петък – ден, когато човечеството ще бъде изправено пред две основни алтернативи – да гладува или да се самоизбива. Основно условие в тази теория е човечеството преди въпросния петък, 13-и, да не се избие в ядрена война или да няма друг мащабен катаклизъм като падане на астероид, които унищожават населението.

Хайнц фон Фьорстер отбелязва, че е напълно възможно да дойде един момент, когато човечеството ще бъде в положение постоянно да се увеличава и постоянно да нараства производството на храна, като има такова справедливо разпределение на ресурсите, че то задоволява всички. Но и тук няма да има много дълъг момент на равновесие, защото Земята няма да е в състояние да издържи милиардното население. Ученият твърди, че когато дойде момент човечеството да се увеличава двойно на всеки девет месеца, то каквито и технологии за производство на храна да се измислят, няма да могат да насмогнат на този ръст. И тогава ще настъпи колапсът.

Уравнението на Страшния съд на Хайнц фон Фьорстер изважда на математически език теорията на Томас Малтус, публикувана в Кеймбридж през 1798 г. в неговото „Есе за законите на населението“. Според нея, ако не се ограничи, човечеството върви към демографска катастрофа. Населението се увеличава в геометрична прогресия, докато средствата за изхранването му – в аритметична. В тази теория това, което държи населението под контрол, са нещастията (войни, епидемии, глад, болести и катаклизми), моралните ограничения и покварата (към които той включва убийства, предпазване от забременяване и хомосексуалност).

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.