“Хамас” ли? Вижте безобразията на „Грийнпийс” в ТЕЦ „Марица 3“! България е без гащи!

0

Скандалът с акцията на „Грийнпийс“ на територията на ТЕЦ „Марица 3“ се разраства. Според информация от разследващите органи се оказва, че на 16 октомври зелените „екоактивисти”, досущ като терористична организация, не просто са надраскали един надпис, а са преодолели висока бетонна ограда чрез специална направена стълба, премахнали са металните заградителни съоръжения, които водят към водоохладителната кула и освен, че се изкачили на нея, забележете, блокирали достъпа на други хора с мрежа от синджири, които заключили със специален катинар.

Буди тотално недоумение какво, всъщност, прави държавата вече няколко дни и що за държава имаме? Значи лица – чуждестранни граждани, проникват на територията на топлоцентрала, блокират с катинари достъпа до водоохладителните й съоръжения, цял ден се снимат по телевизиите, а полиция, прокуратура, ДАНС и каквото се сетите, дремят?!

На всичкото отгоре след „акцията” полицаите връчват на „зелените човечета” по един предупредителен протокол и ги пускат по живо, по здраво.

Хайде сега си представете това да стане в американска, руска, украинска или израелска централа. В САЩ вече щеше да има мега дело срещу тях, а в другите три страни можеха да им се случат и далеч по-неприятни неща.

На всичкото отгоре когато български алпинисти, повикани от централата да нарисуват на същата тази кулата националното знаме, идват в обекта, изведнъж всички се сещат, че да се катериш по 50-метрови кули е опасно и към ТЕЦ-а хукват всевъзможни органи да преценят, аджеба, може ли да се рисува знаме на кулата и хората, които ще го правят, имат ли квалификация и разрешителни?!?

Значи за българския флаг държавата изприпка да прави проверки, но виж, за преодоляване на ограда, за влизане в чужда собственост, за нахлуване в централа, която дълги години беше студен резерв в случай на нужда, за блокиране на достъпа до нейни съоръжения с катинари и вериги –реакция няма? Къде живеем? В Европа или в някаква нашенска ивица Газа?

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.