Хекимян си купи нов апартамент

0

След като изгуби изборната надпревара за кметския стол в София, Антон Хекимян известно време ще е официално безработен, а на врата му висял голям кредит. Съвсем наскоро бившият шеф на новините в Би Ти Ви изтеглил заем от банка, за да си купи втори апартамент в София.
Към днешна дата журналистът живее в жилище в квартал „Бъкстон“, което се намира в стар блок, строен още по времето на социализма през 80-те години на миналия век. Него също навремето взел с кредит, който обаче изплатил набързо заради високата заплата, която получаваше, докато бе директор в една от най-големите медии у нас.

Сега обаче изплащал друго жилище в съседство, което купил с инвестиционна цел, макар да е ерген и още да не се е замислял за наследство за бъдещите си деца. Засега Хекимян нямал идея какво ще прави с апартамента, освен че бил обещал на едната от двете си племеннички, която догодина ще бъде абитуриентка и студентка, да го ползва за квартира, ако решала да следва висшето си образование при него в столицата.

След като се размина с кметския стол, Хекимян увери, че ще продължи да работи за София, но като общински съветник от редиците на ГЕРБ. Възнаграждението, което софийските общинари получават от СОС, всъщност не е никак оскъдно, както мнозина мислят. Месечните им заплати гонят депутатските и варират между 4 и 5 хиляди лева. Немалката сума обаче е в пъти по-ниска от тази, която влизаше в джоба на Антон Хекимян, докато бе шеф в Би Ти Ви. В тв средите под сурдинка се шушука, че там заплатата му удряла по 30 бона месечно. В момента голямата интрига в медията е кой ще наследи поста му, тъй като всички врати за него обратно към телевизията са затворени. Най-усилено се спряга името на Светослав Иванов.

Запознати дори твърдят, че водещият на „120 минути“ вече е постигнал договорка с висшия мениджърски екип на медийната група. Очакванията са, че официалното му назначение на този пост ще се случи в първите дни след Нова година. Към момента временно отделът се оглавява от Ралф Бартолайт, главният изпълнителен директор на медията. Запознати коментират, че Светослав Иванов далеч не е единственият вариант за шеф на ключовия отдел, но е почти сигурно, че новият началник ще е вътрешен човек. Слуховете носят, че първоначално от медията са отправили покана към Люба Ризова, която се оттегли през 2014 г. от телевизията, но тя категорично е отказала да се върне. Запознати припомнят, че по нейно време новините бяха безапелационен лидер, като освен висок рейтинг имаха и тежест в обществото – нещо, което отдавна не е така.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.