Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш, обсъдиха иновации в българската енергетика

0

Христо Ковачки отново се срещна с Нийл Буш и неговият екип по повод въвеждането на иновации в българската енергетика.

Поредна среща се проведе между енергийния консултант и бизнесмен Христо Ковачки и Нийл Буш и неговия екип от технологични лидери с експерти от цял свят.

Срещата бе продължение от зараждащото се партньорство, което беше обявено публично в средата на миналата година.

„Горд съм, че имам невероятната възможност да работя лично с г-н Нийл Буш и неговите глобални съветници, които ръководят глобалните усилия за намаляване на въглеродните емисии. Ако нашите генерални планове се осъществят, ние ще въведем невероятни и изключително иновативни технологии в енергетиката на нашата малка балканска страна.“ каза Христо Ковачки.

Двете страни обсъдиха партньорството си при реализирането на инвестиционни проекти за внедряване на иновативни методи за извличане на стойност от въглищата в българските енергийни предприятия. Коментирани са и вариантите за доставка на американско оборудване.

Нийл Буш в партньорство с няколко технологични компании, сред които американските PANGEA и JET-EU, заедно с енергийния консултант Христо Ковачки обсъждат стартиране на пилотен проект за декарбонизация чрез улавяне на въглеродни емисии с помощта на амоняк в български електроцентрали.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.