Илин Димитров не ще да е министър на туризма

0

Бившият служебен министър на туризма в двете правителства през 2022 и 2023 г. – Илин Димитров, няма да участва в новия служебен кабинет на Димитър Главчев. Това съобщи самият Илин Димитров в своя профил във фейсбук. „Нямам желание и не искам да участвам в този служебен кабинет“, коментира Димитров, в момента секретар по култура и туризъм на президента Румен Радев.

Ето какво още написа във фейсбук Илин Димитров:

„В последните 2 дни ми звъннаха над 50 души (10 от тях председатели на браншови организации) с въпроси относно участие или неучастие в служебен кабинет. Благодаря на всички за подкрепата, оценявам я.

С цел да понижа нивата си на стресови хормони в следващата седмица, да запазя все още черна малкото останала ми коса, да не предизвиквам излишни тревоги, трепети и вълнение, то искам да обявя, че нито имам желание, нито ще участвам в този служебен кабинет.

Не си позволявам дори да правя и предположения кой ще е министър.

Това си е работа на служебния премиер, дано да си направи добра преценка.

Харесвам сегашната си позиция много и съм щастлив от нещата, които правя в Администрацията на президента. Имаме много започнати проекти по линия на културата, религията и туризма (те много често вървят ръка за ръка) и така се чувствам полезен.

Пожелавам успехи на бъдещия министър (без значение дали е мъж или жена) и кураж, защото сезонът идва и няма да е лесен или лек.

Още веднъж, сърдечни благодарности за подкрепата, но в тази ми позиция се чувствам прекрасно и няма нужда името ми да се върти напразно. Ако има нещо, то ще го съобщя“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.