„Инфлуенсърите“-колхозници Чеченеца, Куката и нещото Емили се жалват пред съда: Безработни сме! (СНИМКИ)

0

„Инфлуенсърите“ с вид на колхозници Тодор Чалъков – Тошо Куката, Петко Атанасов – Чеченеца и Даниел Йорданов – Емили Тротинетката бяха доведени в съда в Пловдив преди минути под засилена полицейска охрана и с белезници на ръцете, предаде репортер на Под тепето.

13 униформени от „Съдебна охрана“ ги съпроводиха до залата.

Темида гледа искането на прокуратурата за постоянна мярка за неотклонение на тримата „задържане под стража”.

Те са привлечени като обвиняеми за хулиганство. Според прокуратурата те са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

Припомняме, в мол в Пловдив пред множество граждани са склонили  Д.Д.Д. да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

На влизане в залата Тошо Куката се обърна към журналистите и каза, че е момчето се молило да бъде снимано и това не е било гавра.

И тримата арестувани казаха, че искат да бъдат снимани.

34-годишният Тодор Огнянов Чалъков има 7 присъди, издадени в рамките на само 2 години. Сред тях – за три грабежа и закана за убийство. Петко Атанасов – Чеченеца е съден веднъж за грабеж. И двамата са реабилитирани.

Пред съдията Даниел Йорданов и Петко Атанасов заявиха, че са безработни. Емили декларира, че живее в София и скоро ще започва работа.

От своя страна Тодор Чалъков призна, че няма трудов договор, но работел като персонална охрана един човек.

Неговият адвокат Георги Кутрянски поиска от съда почивка, за да се запознае с материалите по делото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.