Истината за скандала между Слави и Маги Халваджиян

0

Над 15 години, след като Слави Трифонов и Маги Халваджиян от най-добри приятели станаха смъртни врагове, и цели 4 години, след като се сдобриха, най-накрая става ясно точно какво ги е скарало. Ябълката на раздора не е спор за авторски права, още по-малко става въпрос за пари. Това, което ги е разделило, са обвинения в плагиатство.
В най-силните години на „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви Дългия споделил с тогавашния си другар, че планира музикално състезание с дуети по Нова тв. Няколко месеца по-късно Маги направил подобно шоу в Би Ти Ви. Проектът на Трифонов бил съсипан и той цели 12 години не проговорил на арменеца.

Години наред се смяташе, че Слави и Маги Халваджиян са били скарани, защото в предаването „Господари на ефира“ са излъчвани откъси от вечерното предаване на Дългия, пишат медии. Той дори търси авторските си права чрез съда. Оказва се обаче, че капката, която е преляла чашата на търпението му и го е накарала да обяви война на Магърдич, е била съвсем друга. Халваджиян обяснява истинската причина за скандала в своята автобиография, излязла на пазара в последните дни.

Това, което е вбесило Дългия, всъщност бил рейтинговият провал на неговото шоу „Пей с мен“, което направи по Нова телевизия през пролетта на 2008-а. Историята започва в края на 2007-а. „Звъни ми Слави един ден и пита какво правя. Беше събота или неделя. Искаше да ходим на кино“, пише в мемоарите си Маги. Дългия пристигнал в киното с един голям шоколад – подарък за продуцента, който по онова време снима неговите клипове. „Трябва да ми дадеш Рачков!“, казва той и обяснява, че започва ново шоу по Нова тв. „Искам Рачков да го води заедно с Камен Воденичаров. Искам да ми го дадеш!“, отсича шоуменът от Учиндол, който по онова време все още не е навлязъл в политиката.
Арменецът отговаря, че актьорът има договор за „Господари на ефира“. „Ако ти преотстъпим Рачков за известен период от време, това значи, че Митко няма да може да води „Господарите“ и ще ни трябва заместник. Ти обаче може да ни дадеш за този период Краси Радков“, предлага му делово Халваджиян. Слави предлага да говорят след седмица. На следващата седмица се среща с Маги и обявява, че ако не спрат да пускат откъси от предаването му в „Господарите“, ще заведе съдебно дело. Арменецът му казва, че няма да спрат, защото по закон имат право да ползват тези откъси. Слави Трифонов предлага да му се плащат авторските права, но и това предложение е отхвърлено, тъй като по закон не е задължително. Следващата идея е Маги да направи няколко клипа без пари за Слави, на което арменецът също не се съгласява. „Ще ми дадеш ли Рачков?“, пита накрая Дългия. Отговорът е, че това няма как да стане, ако той от своя страна не изпрати Краси Радков да работи за арменците. В края на краищата не се разбират.

Дори това обаче не слага край на отношенията им. Войната започва малко по-късно, в началото на 2008-а, когато Маги продуцира по Би Ти Ви изключително успешното благотворително шоу „Великолепната шесторка“. В него шест дуета от професионален певец и популярен човек, който не е музикант, се състезават с изпълненията си. Предаването тръгва малко след Нова година и има огромен успех. Няколко дни след старта Трифонов спира да вдига телефона, когато Халваджиян му звъни. Той го обвинява, че му е откраднал идеята за шоуто с дуети.
През март тръгва и проектът на Слави – отново състезание на дуети от професионални изпълнители и непрофесионалисти, които обаче не са популярни в публичното пространство. След отказа да ползва услугите на Димитър Рачков, шоуменът кани Светльо Витков за екранен партньор на Камен. Това предаване обаче не постига успеха, на който Дългия се е надявал, и рейтингът му изобщо не е добър. Трифонов решава, че „Шесторката“ е бил проект, създаден специално, за да саботира неговото шоу „Пей с мен“.

„Според Слави това е бил един заговор, за да не може той да се измъкне от Би Ти Ви, нито да работи за друга телевизия. И аз съм бил замесен в него. Може наистина да е било заговор, но аз с чиста съвест мога да кажа, че нямам нищо общо с това. А и не съм идиот. Бях в прекрасни отношения със Слави и цели 7 години бяхме приятели, работехме чудесно заедно и нямаше нужда заради едно предаване да прецаквам тези взаимоотношения. Честно казано, ако бяха заявили, че идеята е да направя предаване, за да бъде прецакан Слави, щях да откажа на секундата“, твърди Халваджиян.
След този скандал двамата с Дългия не си говорят в продължение на цели 12 години. Затоплят отношенията си чак след като Трифонов напуска Би Ти Ви през 2019-а.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.