Иво Пилето клал Багата в мутренската бърлога „Домби”

0

През 2012 г. името на нелепо убития Ивайло Чобанов – Иво Пилето се появява в разследването за опита за убийство на самбиста Благой Иванов – Багата в мутренската бърлога „Домби бар“ в центъра на София.

Багата е наръган с нож в сърцето при масово мутренско сбиване и изпада в кома, след като сам успява да се добере до „Пирогов“. Първоначално полицията арестува люлинският бандит Даниел Стефанов – Дъмпела, но три месеца по-късно, когато Иванов е изписан от болницата, самбистът посочва Иво Пилето като човекът, който го е наръгал с нож. Чобанов е задържан, но след няколко дни е освободен от ареста, след като видеозапис от камера доказва, че той си е тръгнал от „Домби бар“ около час преди инцидента.

Според една от легендите, разпространявани в ъндърграунда, Багата сочи Иво Пилето като свой душманин, тъй като Чобанов бил съдружник във фирма с Махер Хасан и иракчанинът искал да изхвърли силовака от бизнеса си. Други пък твърдят, че Багата е посочил Пилето, тъй като години преди това е имал уличен конфликт с него. Опитът за убийство на Благой Иванов остана ненаказан след цяла серия от мистериозни обстоятелства.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.