ИЗНЕНАДА: Съдът спря делото на Кирил Петков срещу Бойко

0

Делото, което бившият премиер Кирил Петков води срещу другия бивш премиер Бойко Борисов беше спряно в Софийски районен съд.

То е частно наказателно и причината да бъде стопирано е, че Борисов като народен представител има депутатски имунитет. Съдът обясни, че е видно от сайта на Народното събрание, а и публична информация, че той е депутат.

Кирил Петков съди Борисов за негови изказвания по време на газовата криза, че те са се облагодетелствали от посреднически фирми. В тях той говори, че държавата е била ощетена с милиони чрез посредници, които са внасяли газ от „Газпром“, но доста по-скъпо. И Петков и Василев са се облагодетелствали от това.

На 24 август 2022 година Петков обяви, че ще съди лидера на ГЕРБ. Петков оцени претърпените поражения от думите на Борисов на половин милион лева и внесе лично иска в наказателното отделение на Софийския районен съд.

Тогава от ГЕРБ обявиха, че това не е правилният съд, защото там се гледат искове до 25 хил. лв., както и че не са платени таксите върху иска. От “Продължаваме промяната” ги опровергаха и публикуваха платежно нареждане за 12 лв. държавна такса.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.