Как е възможно?!? Деца снимат с телефони как пребиват до смърт кученце с дървен кол

0

Как изобщо е възможно?! Какви деца растат в България?! Пореден случай на нечовешко зверство срещу беззащитно животно. Три 15-годишни деца пребиха малко кутре до смърт с дървен кол, докато снимаха с телефоните си, съобщи Нова тв.

Природозащитникът и психолог Пламенка Калинкина каза, че определено може да се говори за умисъл. Престъплението е извършено извън населено място, така че да няма свидетели, кученцето специално е било занесено надалеч и убийството се заснема. 

„Говорим за деца ученици, които първо са намерили кутрето. Предвид увереността, с която извършват престъплението, на всеки един психолог това му говори, че престъплението е извършвано и преди. Винаги първият път има колебание. Тук няма колебания – първото дете убива кучето с настървеност, ярост и увереност”, каза тя.

Калинкина посочи, че има взаимовръзка между убийствата на животни и възрастни хора. „Повечето от садистичните убийства са започнали с убийства над животни. Понякога фактор е семейството, понякога не. Още е спорно дали е генетично заложено или се придобива“, добави природозащитникът.

Сигналът е бил получен на електронната поща на районната прокуратура във Враца вчера. Зам.-районният прокурор на Враца Емилиян Костов коментира пред Нова телевизия, че има данни за извършителите на престъплението. „В село Попица е проявена жестокост към куче, смъртта му е причинена по особено мъчителен начин„, каза той.

Костов уточни, че децата, замесени в убийството на кучето, са на възраст около 15 години. По думите му тяхното положение е поправимо, но трябва да се работи с психолог. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.