Кървав ад в САЩ: US психо уби 22-ма, рани 60 в Луистън (СНИМКИ)

0

Най-малко 22 души бяха убити, а над 60 бяха ранени, след като психопат откри масова стрелба в град Луистън, щата Мейн, съобщи телевизия „Фокс нюз“, позовавайки се на множество източници от правоохранителните органи.

Това е стрелбата с най-много жертви в САЩ за 2023 г., сочат данни на организацията Gun Violence Archive (GVA). На второ място е стрелбата в Монтерей Парк, Калифорния, където през юни бяха убити 11 души.

Според „Фокс нюз“ стрелецът открил огън на три места – в ресторант, магазин и развлекателен център.

Установена е самоличността на заподозрения – това е 40-годишният Робърт Кард, инструктор по огнестрелно оръжие. Той имал психични проблеми и е заплашвал със стрелба и преди. Службата на шерифа на окръг Андроскогин публикува две снимки на Робърт Кард във „Фейсбук“. Кард бе задържан след преследване с коли.

Медицинският център „Централен Мейн“ в Люистън публикува изявление, в което се казва, че е „реагирал на събитие с масови жертви, масов стрелец“ и се координира с болниците в района, за да приема пациенти. Луистън е част от окръг Андроскогин и се намира на около 56 километра северно от най-големия град в щата Мейн – Портланд.

ФБР е готово да окаже всякаква помощ при разследването на инцидента с масовата стрелба в Луистън и призовава местните жители да запазят бдителност заради нестабилната ситуация, се казва в изявление на бостънския офис на агенцията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.