КЪРВАВ ПЛАН ЗА ОБИР: Трима пияни с проститутка заклаха таксиметров шофьор

0

Паметна плоча встрани от пътя, в гориста местност. Тесният асфалт води към кърджалийското село Царевец, само на три километра от града. Не е поставена след поредна катастрофа, а като спомен за едно жестоко убийство.

На това място преди 31 години издъхва таксиметров шофьор, нападнат от трима клиенти. Петър Арсов е наръган с нож и отвертка. Целта на нападателите е да му отнемат автомобила, с който да извършат друго престъпление…

Всичко се случва в нощта на 30 септември 1992 година. 41-годишният тогава Арсов бива нает от пияна компания от квартал „Боровец“, припомня rodopi24.blogspot.com.

„Три момчета и една жена са били. Тя е в основата на всичко. Била е проститутка. Казала им, че знаела къде един много богат човек си крие парите. Трябвало им кола, за да отидат. Решили да откраднат таксиметровия автомобил“, спомнят си три десетилетия по-късно хора от квартала пред 24rodopi.com.

Казват на шофьора да ги закара до село Царевец, само на няколко километра от крайния кърджалийски квартал. Целта им е именно там, по безлюдния път, да отнемат автомобила „Жигули“.

Водачът спира, но категорично отказва да се раздели с колата.

„Само един човек е извършителят. Това е Камен Костов Боянов. Той вади нож и започва да го ръга, намушква го и с отвертка. Шофьорът се опитва и той да извади нож от жабката, но му е отнет. Слиза от колата и по пътя отново е наръган. Умира на мястото, където днес е плочата. Едно от момчетата ми е шурей. С пръст не са докоснали човека, разбягали са се“, разказват мъже от „Боровец“.

Първоначално цялата вина е поета от 25-годишния тогава Камен Боянов. Заплашва го обаче смъртно наказание.

„Тогава казва и че другите са участвали в убийството. После отмениха смъртното наказание, а на него му дадоха 20 години затвор при „усилено строг режим“. На другите двама 16 и 18 години. На жената нищо. А тя е виновна, тя ги е подкокоросвала. Не я знаем откъде е била, но е проституирала“, разказват още в квартала.

Един от мъжете дори твърди, че автомобилът години по-късно е бил поставен като ретро декорация на покрива на хотел на Черноморието.

„Всички си излежаха присъдите и сега са на свобода“, посочват в „Боровец“.

Това е съмнително за физическия извършител. Едно от последните му наказания е от 2014 година. Боянов е признат за виновен за извършване на грабеж в условия на опасен рецидив. Присъдата му е от 4 години „строг“ затвор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.