Килърът Калоян плашил Кристина: „Ще намериш само трупове“

0

Ненормалникът Калоян Каймакчийски, застрелял с куршум в главата бившата си любовница – 32-годишната Кристина Атанасова, преди убийството я заплашвал, че ще „намери само трупове“.

Надежда Стойчева от фондация „Анимус“ обясни по Би Ти Ви, че рискът за Кристина е бил много висок и е препоръчано много сериозно тя да се скрие.

„Жената обаче много трудно се обърна към нас с голямо недоверие и сподели, че се страхува за живота си. Посъветвана е да се обърне към полицията. Ако е имало жалба, със сигурност щеше да има реакция от страна на органите на реда. Извършителят е имал криминално минало и е щяло това да се види“, каза Стойчева.

Тя обясни, че Кристина е имала среща с психолози и е била в процес на раздяла с този човек, който в последните 6 месеца е започнал да я заплашва. Мъжът е пресичал с колата си нейната, а заканите не са били директни.

„Било е психологически тормоз. Казвал ѝ е: „Като се прибереш, ще завариш трупове“ и подобни фрази. Не е имало физическо насилие, но тормозът е бил много сериозен“, обясни Стойчева.

Тя добави, че е имало договорка жената да се движи винаги с придружител. В деня на убийството по неясни причини си е тръгнала сама.

Надежда Стойчева описа и профила на жертвата, на която е предлагано да се укрие и изцяло да промени начина си на живот. „Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, силна жена. Смятала е, че сама може да организира бягството си“, обясни експертът.

Стойчева добави, че за „Анимус“ това е много тежък момент, защото за първи път губят обърнал се към тях човек. Тя твърдо вярва, че жената е можело да бъде спасена, но е трябвало да подаде молба.

„Ако това се беше случило, щяхме да включим юристи за ограничителни заповеди. Имаме и наказателни адвокати, с които можехме да помогнем и в полицията да се задействат веднага, все пак мъжът има криминално минало“, добави Стойчева.

Тя заяви, че на седмица имат 20 души, които се обръщат към тях за домашно насилие ситуацията наистина е сериозна. Стойчева смята, че трябват законодателни промени.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.