Кметът на Несебър Николай Димитров със стаж в ареста лъсна в афера за 9 млн. лева

0

Понтони на възраст по-малко от година, които изпълняват защита срещу вълните, вече са с поражения. Сюжетът се развива на рибарското пристанище „Северна буна“ в Несебър, открито тържествено след реконструкция за около 9 млн. лв. (към 7.5 млн. от тях европейски средства) през август.

Кмет на общината е Николай Димитров, който през 2019-а спечели безпроблемно от ареста четвърти пореден мандат. През октомври преди 4 години управникът бе задържан за купуване на гласове и бе оставен за постоянно в ареста от съда. Въпреки това Димитров не само че спечели на първи тур, но и увеличи с близо 7% резултата си от последните местни избори през 2015-а.

Сега, обаче, далаверата с понтоните възмути до крайност жители на града, които реагират възмутено в социалните мрежи. Общинската управа пък не отрича, но отдава щетите не на некачествени строителни дейности, а на лошото време или грешки при управлението на плавателните съдове.

Във фейсбук групата „Обществен съвет Несебър“ се появи клип на скъсаните понтони с коментар на несебърчанина Кръстьо Пеев (който е и актьор и общественик). Той изрежда тия и други поражения: „Скъсани вълноломни понтони, скъсан на две места понтонен кей, потънали десетки стоянки за лодки, разбити електрически кутии, откъснати 5 бр. големи шамандури, вече ръждясали чисто нови охладители за риба“.

А пред БНР добавя, че няколко пъти са се случвали аварии на пристанището след откриването му. Пак пред радиото отговорът на общината гласи: „Повредите не са съществени, за да попречат на функционирането на порта.

Нарушенията са или от неблагоприятни метеорологични условия, или от удар при маневриране. Всички щети са отстранени за сметка на изпълнителя. Поправени са част от поплавъците“.

Управата допълва, че няма пострадали лодки, пристанището е с гаранция от 9 години, обектът е застрахован, щети и занапред ще се възстановяват от изпълнителя. Нямало нужда от нови дейности, които да засилят защитните функции на порта.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.