Кой ли е новият наемател на апетитните паркинги в Царево? Дали не е общинският съветник Емил Пейчев?

0

Общинските паркинги в Царево от това лято са с нов наемател и по-специално паркингът в централната част на града до градския площад – известен като Старата автогара. Дали зад тях не наднича общинският съветник от ПП Емил Пейчев, който е с кримидосие, както Narod.bg разкри преди време, като поредна демонстрация на подмяната, вместо промяна?

През месец май кметът на Община Царево е обявил процедура за търг относно стопанисване на паркингите, явили са се няколко участници и един от тях печели.

Фирмата, която е класирана на първо място, обаче е сменила собственика си и управителя, като преди този търг е участвала и за процедурата пред държавата за малкия плаж в кв. „Василико“. Тогава дружеството се представлява от местна дама, а малко след процедурата за плажа сменя собствеността си и вече е собственост на Иван Вълчев от Царево. Тази смяна донякъде повдига въпроса и кой е реалният участник в процедурата за плажа и дали местната дама не е била подставено лице на Вълчев, съобщи dnesbulgaria.com.

Дали обаче Иван Вълчев е истинският собственик на фирмата, спечелила процедурата за паркинга, респективно за плажа или е подставено лице и използва чуждо финансиране, за местните е неясно. Той е познат със скромните си финансови възможности, а според местните хора преди време е имал вземане-даване с органите на реда заради трафик на бежанци.

От достоверен източник редакцията има информация, че докато е участвал в процедурата за паркинга, Вълчев е посещавал местния партиен офис на общинския съветник от „Продължаваме промяната“ Емил Пейчев, който също е известен с бизнес начинанията си и опитите да се намърда във властта.

Преди време, докато обвиняваше други хора, че фирмите им работят с общината, се оказа, че и фирмата на Пейчев е получавала пари от общинската администрация – кметът дори публично показа фактура за това по време на сесия на Общинския съвет.

Емил Пейчев като политик от ПП

Дали Емил Пейчев и близкият до него адвокат Даниел Скулиев имат нещо общо с плажа във „Василико“ и паркинга в Царево, времето ще покаже, но дотогава е интересно защо Иван Вълчев е бил в партийния офис на ПП в деня на подаване на офертите.

Още нещо интересно за Вълчев е, че същият стопанисва и заведение за хранене в кв. „Василико“, част което е констатирано като незаконно построено в държавен имот.

Източници на медията подсказаха, че срещу Иван Вълчев има подаден и сигнал за рекет относно процедурата за плажа – твърди се, че през трети лица е пращал оферта каква „му е цената“, за да се откаже от търга.

И докато господинът се вживява в ролята си на бизнесмен, упорито бяга от връчване на книжата за незаконно изграждане на заведението си. Хората във „Василико“ вече се оплакват и от състоянието на плажната ивица, стопанисвана от него.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.