КОНТИНГЕНТ: Емил Първанов – Ембака на разпит за обира на инкасо колата в Благоевград

0

Емил Първанов – Ембака е сред първите задържани за проверка на алиби по повод разследването на грабежа на 200 000 лева от инкасо автомобила в Благоевград.

Часове след нападението над охранителите на колата в събота сутринта, Ембака е бил търсен в дома му в Сандански, но не е открит.

Ден по-късно той се е явил в полицията в Сандански с твърдението , че е бил в Гърция. След няколко часа разпити Ембака е освободен. Емил Първанов е сред емблематичните имена на ънгърграунда в Пиринско.

Преди малко повече от 2 месеца той излезе от затвора, където излежа присъда за убийство с камък на охранителя Н. Чивиев, след скандал между двамата на новостроящ се участък на АМ „Струма“. Първоначално беше осъден на 12 години лишаване от свобода, после присъдата му падна на 8 години и беше предсрочно освободен на седмата година от престоя си в затвора.

Там освен, че е работил съвестно, Ембака е бил и добър ученик, завършил е средното си образование зад решетките.

Дни наред полицаите в ОД на МВР Благоевград разпитват лица от активния крими контингент за установяване на алиби преди грабежа, но до момента действията им удрят на камък, а пък и няма никаква информация докъде е стигнало разследването по случая, по който, за да помагат на местните ченгета, пристигнаха и опитни криминалисти от столицата.

В 6,30 часа сутринта в събота трима маскирани мъже, въоръжени с пистолети, нападнаха охранителите на инкасо автомобил и задигнаха няколко чувала с пари, част от които в последствие изтърваха. При атаката пострада 52-годишен охранител, направил опит за спаси парите от обирджиите.

Часове по- късно колата на нападателите беше намерена в Мало Бучино опожарена, но от извършителите на грабежа не бе открита и следа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.