Кошмарни разкрития от Мис „Стара Загора“: Голи снимки, остригване, побой и публично линчуване – нищо не се е променило от 2015 г. насам

0

Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира по публикации в медиите, след като вчера Мис „Стара Загора“ 2018 Божидара Овчарова обяви във видео в Тик-ток, че много момичета в родния й град са имали жестоката съдба на 18-годишната Дебора – остригвани, пребивани, насилвани, обиждани. По думите на Овчарова гаврите с тях и техни голи снимки и видеа се разпространявали в телеграм групи.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на Областната дирекция на МВР, съобщиха от държавното обвинение.

„Сюжетната линия от 2015 г. насам не се е променила – голи снимки, остригване, побой, а след това даже и публично линчуване. Този проблем не е инцидентен случай в Стара Загора… Да, от Стара Загора съм, много добре знам за кого става въпрос и определено имам какво да кажа. Това е първият случай, за който разбирате вие. Далеч не е първият в историята на този комплексарски град. Сюжетната линия от 2015 г. насам не се е променила – голи снимки, остригване, побой, а след това даже и публично линчуване. Този проблем не е инцидентен случай в Стара Загора. Това е манталитет“, твърди във видеото Божидара Овчарова.

От Районната прокуратура в Стара Загора допълват, че е указано да се снемат обяснения по обстоятелствата, касаещи посочените в публикациите посегателства, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало и по отношение на кого. В тази връзка ще бъде изискана справка от полицията относно това дали има такава подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 г. до настоящия момент.

Ще се изиска и справка от органите на полицията, от която да е видно извършвани ли са проверки на заведенията в град Стара Загора, с работно време след 23 часа, и дали са констатирани нарушения. Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и в тази връзка дали са били сигнализирани Инспекция по труда, НАП или други държавни институции.

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.