КРАЙ! АССГ изрита силиконката Симона Радева от МВР

0

Административен съд София-град (АССГ) е отхвърлил жалбата срещу уволнението на силоконовото недоразумение Симона Радева от МВР. Бившата полицайка обжалваше наказанието, наложено ѝ след скандала покрай катастрофата с Георги Семерджиев от миналото лято. При тежкия инцидент загинаха две млади жени.

В рамките на разследването стана ясно, че Радева е помогнала на Семерджиев да се прибере в апартамента си, носейки му стълба. Самата тя потвърди за случилото се. Тя обаче твърди, че не са били особено близки.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано. Мотивите на съда все още не са публични и не са ясни аргументите. От публичната информация по делото става ясно, че Радева е настоявала да и се даде още време за обяснения в рамките на дисциплинарната проверка и това е нарушило правата ѝ.

След тежкия удар на пред хотел „Хемус“ в столицата миналото лято Семерджиев бяга от мястото. В бързината оставя в колата ключовете от жилището си. Той се обажда за помощ на Радева, тъй като не може да се прибере в апартамента си. Тя му носи стълба. Тя потвърди цялата хронология, на случката има и други свидетели, а разследващите успяха да намерят и видеозаписи на жена със стълба.

Катастрофата, предизвикана от Семерджиев, предизвика остри обществени реакции. В хода на разследването стана ясно още, че той е шофирал години наред с фалшива книжка от Швейцария. Освен това прокуратурата е отказвала да образува разследване срещу него, защото „нямал съзнание“, че върши повторно нарушение.

Проверките в МВР показаха, че поне 40 служители не са изпълнили задълженията си покрай случая със Семерджиев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.