Красьо Чопъра на съд – купувал ромски гласове за ДПС

0

С разпит на свидетели в Районния съд в Шумен днес се състоя второ заседание по дело за купуване на гласове. Подсъдимият С.С. е обвинен, че на парламентарните избори през октомври миналата година предложил на петима души по 20 лева да гласуват за определена политическа партия.

Според обвинението обвиняемият е дал парите на Красимир Рашков, по прякор Чопъра, той и още четирима членове на неговото семейство да упражни правото си на глас срещу заплащане.

Пред съда днес бяха разпитани трима от ромската фамилия, гласовете на които, според обвинението, Рашков е изтъргувал, тъй като другите били в чужбина.

Свидетел по делото бе и полицай от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР в Шумен.

Той даде точни сведения за това как и къде Рашков е получил парите за купения вот, затова как още четирима от роднините му, като назова и първите им имена, са получили облага да гласуват за ДПС, като всеки е трябвало да получи по 20 лева – общо 100 лева.

Разпитана беше и продавачката и собственик на магазин, в който Рашков е направил според показанията ѝ покупка. Според нея той е извършил „единственото плащане за деня с банкнота от 100 лв., надвечер, на смрачаване, като закупи цигари, мисля“. После, по разпореждане на полицията, са гледани и камерите от магазина при покупката, като на места видеозаписът е прекъсвал, каза още жената.

Разпитан бе и представител на фирма, която е отдала под наем кола на обвиняемия по делото, която той не е върнал на 3 октомври м.г. и се е наложило да я потърсят по инсталирания в нея джипиес. Намерили я след дни на паркинг зад казино на Руски паметник. Ползвателят не е подписал договор за ползване, тъй като и друг път се е случвало да наеме кола под наем, без да заяви крайния срок за ползването ѝ, допълни представителят на фирмата.

На следващото заседание се очаква да бъдат разпитани и останалите двама основни свидетели от ромската фамилия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.