Латинка Петрова бясна, че остава без коледна добавка  

0

На седмото небе от щастие, че ще захлеби достойно предпразнично, е Латинка Петрова. Комедийната легенда била поканена да участва в немска реклама, от която щяла да спечели солиден хонорар. Германски екип я избрал да се включи в рекламен клип на спортни облекла, който ще се снима у нас, а финалната продукция нямало да се излъчва в България, а в чужбина. Актрисата била много щастлива, че ще работи с немци, защото и заплащането щяло да бъде на европейско ниво. В България комедиантката от дълги години също припечелва, снимайки се във всевъзможни реклами и музикални клипове, но по нашите географски ширини възнагражденията за подобен род дейности са обидно ниски.

Ангажиментът дошъл точно навреме за нея, след като се отчаяла, че няма да получи коледна добавка към пенсията. Тя била изключително разочарована от решението на правителството да сурвака възрастните предпразнично и съжалявала всички пенсионери в нейното положение. Лоти не крие, че е с минимална пенсия открай време и съчувства на всички, които трудно свързват двата края. „И моята пенсия е от най-ниските. С тия пари дали да си позволя лукса телефон, да ми е топло парното, водата изобилно да тече върху мен всеки ден? Освен това с мъжа ми, откакто сме се оженили, сме с две коли и те също трябва да се поддържат. Но сега къде да тръгна с колата, само я чистя от снега“, споделя актрисата.

„Имахме много ниски заплати в театъра и затова играехме много навън. Архивите на Концертна дирекция и Културен отдих изгоряха, наводниха се и не мога да докажа, че съм внасяла добри пари на държавата. Сега вече е късно за всичко това. Но се оправям. Имах и наследствени земи от моя дядо. Даже и помагам на хора, които нямат. Не се оплаквам. Децата са поели издръжката донякъде и за мен остава само да сготвя вкусно, да съм при челядта, като ми дойдат на гости да има всичко на масата“, допълва комедийната легенда.

Пенсията на мъжа ѝ била малко по-висока от нейната. „Имаме си бурканче, в което си внасяме парички за харчове – по 200 лв. на месец. Подредила съм нещата. Той е малко ленив и не му се излиза много, но пък като кажа „дай парите“, дава. Мие чинии. Като се уморя, той поема печката и кухнята. Разделяме си нещата. Живеем в тиха хармония“, разказва артистката, която на 1 януари ще стане на 80.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.