Лаура Кьовеши сгази наш тарикат, лапнал €220 000

0

Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши внесе обвинителен акт срещу наш тарикат, обвинен в използване на фалшиви документи за незаконно получаване на над 220 000 евро (445 726,73 лв.) от фондове на ЕС и национални фондове. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

Според доказателствата, обвиняемият е подал по електронен път проектно предложение до българския Държавен фонд „Земеделие“ за изграждане на отоплителна, вентилационна и климатична инсталация, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР) в размер на 85% и от държавния бюджет на България в размер на 15%.

Твърди се, че в това предложение ответникът е представил невярна информация – три оферти от потенциални подизпълнители за изграждането на такава инсталация – за да изглежда, че отговаря на условията за получаване на средства от ЕС.

Ако вината на обвиняемия бъде доказана, той е заплашен от присъда до шест години лишаване от свобода.

От европрокуратурата напомнят, че всички засегнати лица се считат за невинни до доказване на вината им пред компетентните български съдилища.

Прокуратурата на Европейския съюз е независимата прокуратура на Европейския съюз. Тя отговаря за разследването, наказателното преследване и предаването на съд на престъпления срещу финансовите интереси на ЕС.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.